Sluit Logo Mill & Mortar

Aubergine salade met Sumac

Dit gerecht kan zowel warm als koud geserveerd worden. Tip: Deze aubergine salade is ook lekker in combinatie met een stukje versgebakken brood, wat rucola of quinoa.

 

Wat heb je nodig?

Recept voor 2 personen

  • 1 grote aubergine
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel sumak 
  • 1 koffielepel komijn 
  • 10 kleine tomaatjes
  • een snufje citrus salt flakes 
  • het sap van 1/2 sinaasappel
  • een handvol verse munt
  • een handvol verse basilicum
  • granaatappelpitjes
  • amandelschilfers
  • 100 gram feta


Wat moet je doen?
 

Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.

Snijd dan de aubergine in blokjes en plaats in de ovenschaal. Voeg vervolgens olijfolie, grof zeezout en komijn toe aan de aubergine. Roer alles goed om.

Neem een tweede ovenschaal en leg hier de tomaatjes in. Besprenkel met wat olijfolie en strooi er wat citrus salt flakes over. Plaats beide ovenschalen 20 minuten in de oven.

 

Haal de aubergine en de tomaten uit de oven wanneer deze gaar zijn. Knijp vervolgens het sap van een halve sinaasappel uit over de aubergineblokjes.

Voeg tot slot de granaatappelpitten, amandelschilfers, feta en fijngesnipperde verse kruiden toe. Meng alles goed onder elkaar. Werk af met Sumak.

 


Recept ontwikkeld door Virginie - A Spoonful of Happiness