Sluit Logo Mill & Mortar

Chinese Five Spice cheesecake

Wat heb je nodig?

Bodem

  • 200 gram lotuskoekjes
  • 100 gram gesmolten boter
  • 1 eetlepel Five Spice

Kruimel-topping

  • 200 gram lotuskoekjes
  • 50 gram suiker
  • 100 gram koude boter
  • zout
  • 50 gram bloem
  • 1 eetlepel Five Spice

Cheesecake-laag

  • 250 ml slagroom
  • 600 gram roomkaas
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • sap van ½ citroen
  • 2 eetlepels poedersuiker

 

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vermaal de lotuskoekjes in een keukenmachine tot fijn poeder. Smelt 100 gram van de boter en meng dit samen met een snuf zout, 1 el Five Spice en 200 gram van de vermalen lotuskoekjes. Duw in de springvorm om er een stevige bodem van te maken. Zet in de vriezer om op te stijven.

 

Meng de rest van de vermalen lotuskoekjes met de bloem, een snuf zout, 50 gram suiker en de rest van het Five Spice. Snijd de rest van de boter in blokjes en meng met je handen door het lotuskoekjesmengsel tot kruimels. Bak de kruimels 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

 

Klop de slagroom met een mixer tot stijve pieken. Zet apart. Klop de roomkaas samen met de rest van de suiker licht en luchtig. Dit gaat het beste met de biscchopshaak in een staande mixer, maar je kunt ook een handmixer gebruiken. Verwarm het citroensap in een steelpannetje en laat de blaadjes gelatine hierin smelten. Voeg toe aan de vulling samen met de poedersuiker. 

 

Haal de korst uit de vriezer en doe het cheesecakemengsel in de vorm. Maak de bovenkant glad met een spatel.

Laat de cheesecake minstens 6 uur opstijven. Je kunt hem het beste de dag van tevoren maken en dan ’s nachts in de koelkast laten opstijven.

 

Verdeel de Five Spice-kruimels over de cheesecake en serveer.