Sluit Logo Mill & Mortar

Gamba Risotto

Wat heb je nodig?
Recept voor 2 personen

  • 1 gele paprika
  • 1 rode zoete paprika
  • 1 courgette
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes look
  • 150 ml droge witte wijn
  • 80 gr boter
  • 250 gr bruine kastanjepaddestoelen
  • 2 el koriander
  • 400 gr risottorijst
  • 12 reuzegamba’s
  • 2 tl Karl Otto
  • 1 l bouillon (paddenstoelenbouillon of groentenbouillon)
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • peper
  • zout
  • scheutje olijfolie

 

Wat moet je doen?
 

Snij de paprika’s en de courgette in brunoise, snij de champignons in schijfjes en wok deze groentjes even op voorhand in wat olijfolie.
Snipper de koriander fijn (afwerking en dus geen must).

Snij de sjalottjes en de look in kleine blokjes en stoof ze aan in wat boter. Doe er de risottorijst bij en laat even mee stoven. Doe de witte wijn erbij. 

Zodra de korrels het vocht hebben geabsorbeerd, roer je alles voor de eerste keer om. Voeg stapsgewijs de bouillon toe en telkens het vocht wordt opgenomen, voeg je de bouillon verder toe en roer je goed om.

Als de korrels bijna gaat zijn dan doe je de Karl Otto Fusion bij. Voeg de groenten toe en laat verder garen.

Rasp de Parmezaanse kaas en roer die onder het rijstmengsel. Voeg er de overschot van de boter aan toe. Kruid met zout en wat peper van de molen (naar smaak). Roer de risotto om en serveer met gebakken reuzegamba’s.

Smakelijk!


Recept ontwikkeld door Griet - Grietjes Goesting