Sluit Logo Mill & Mortar

Granola koekjes met witte chocolade topping

Gezonde koekjes zijn niet altijd makkelijk te vinden. Daarom is deze makkelijke en lekkere versie een goede reden om je keukenschort aan te trekken.

 

Wat heb je nodig?

  • favoriete noten, zaden, pitten 

  • 2 el kokosolie

  • 2 el honing

  • 1 kl Ananda's Cinnamon

  • snufje Green Cardamom, Ground

  • favoriete gedroogde vruchten

  • eiwit van 3 eieren

  • witte chocolade (afwerking)

  • kokossnippers (afwerking)

 

Wat moet je doen?

 

Meng je favoriete noten, zaden en pitten (zoals walnoten, pecannoten, amandelen, zonnebloempitten, havervlokken,...) in een kom en voeg 2 eetlepels kokosolie en 1 eetlepel honing toe. Breng op smaak met een koffielepel kaneel en een snuifje kardemom poeder.

Verdeel het mengsel over een bakplaat en bak gedurende 20 minuten op 160 graden. Schep tussendoor even om, zodat alle kanten mooi kleuren.

Doe de granola terug in de kom en roer alles los. Voeg naar smaak vruchten (bv. gedroogde abrikozen, dadels of veenbessen) en eventueel nog wat honing toe. Voeg het eiwit van 3 eieren toe.

Schep het mengsel in papieren cakevormpjes en bak de koekjes gedurende 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 150 graden.

Laat afkoelen en werk af met (witte) chocolade en/of kokossnippers.