Sluit Logo Mill & Mortar

Granola met Five Spice zonder oven

Wat heb je nodig?

  • 2 EL arachideolie
  • 75 gr havermoutvlokken
  • 50 gr cashewnoten 
  • 10 gr zonnebloempitten 
  • 10 gr pompoenpitten
  • 3 gedroogde dadels
  • handvol gedroogde ananasblokjes
  • Vloeibare bloemenhoning
  • 1 KL Five Spice

 

Wat moet je doen?

Snij de helft van de cashewnoten in fijnere stukjes. Hou de andere helft intact.

 

Verwarm de arachideolie op een zacht vuur. Voeg de havermoutvlokken toe en roer regelmatig om.

Doe er een goeie kneep van de bloemenhoning bij, voeg ook de noten, de pitten en de kruiden toe.

 

Laat een kleine 10 minuten bakken tot de havermoutvlokken lekker krokant en gebruind zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen.

 

Eens afgekoeld, meng er de in stukjes gesneden gedroogde dadel en de ananasblokjes onder.

Makkelijk op te bergen in een luchtdichte bokaal.  

 

Recept ontwikkeld door Lizzylizzblog