Sluit Logo Mill & Mortar

Kruidenboter

Kruidenboter smaakt heerlijk bij vers gebakken brood of op de BBQ in een alluminium bakje met scampi.

Je kan deze kruidenboter direct gebruiken maar zeker ook invriezen in kleine porties zodat je voor elke gelegenheid kruidenboter klaar hebt staan. Gebruik bvb ijsblokjesvormen om in te vriezen, zo kan je per portie die je op dat moment nodig hebt ontdooien.

 

Wat heb je nodig?

  • 250 g melkerijboter op kamertemperatuur
  • bosje peterselie fijn gesneden
  • bosje bieslook fijn gesneden
  • 5 à 6 teentjes knoflook
  • 1 tl Oak Smoked Salt Flakkes
  • een draai van de pepermolen

 

Wat moet je doen?

Neem een mengkom en doe de boter, peterselie, de geperste knoflook, het zout en de peper erin.

Was de handen grondig of trek een paar plastiek handschoenen aan.

Kneed alles goed door elkaar met de handen (de lichaamswarmte laat toe dat de boter zich makkelijk laat kneden).

Proef en voeg eventueel nog een snuifje zout of peper aan toe om het te verfijnen.

 

 

Recept ontwikkeld door Stefaan - Blogvivant