Sluit Logo Mill & Mortar

Maak kennis met de heerlijke combinatie van salade met kamut.

Wat is kamut? Kamut is een heel oud graan die men biologisch (en dus nooit genetisch) verbouwd. Hierdoor is hij rijk aan proteïnen, vezels, zink, fosfor, magnesium,... en het bevat ook meer mineralen dan andere tarwe-soorten. Deze tarwe-soort is door zijn hoge voedingskwaliteit heel erg geschikt voor sporters, mensen die op zoek zijn naar kwalitatieve voeding en mensen die een actieve levensstijl hebben. 

 

Wat heb je nodig?

  • 100 gr kamut 
  • 300 ml water (verhouding 1/3 bij koken kamut)
  • geitenkaas (zonder korst)
  • 1 klein blikje kikkererwten
  • 6 mini komkommers of 1/4 komkommer
  • 10 kerstomaatjes
  • 1 paprika (ik koos oranje voor de kleur)
  • 4 takjes munt
  • sap van 1/2 limoen
  • lemon thyme
  • olijfolie

 

Wat moet je doen?

 

Kook de kamut gaar, reken hier op 30 a 40 minuten. Ondertussen snij je alle groentjes fijn en meng je deze met limoensap, olijfolie en kruiden.

 

Na het afgieten van de kamut meng je deze met elkaar en werk je af met geitenkaas en munt. 

 

Geniet van dit gerecht als maaltijdsalade, nu kan je dit uiteraard ook serveren als bijgerecht bij een barbeque. ;-) Smakelijk!

 

 

Recept ontwikkeld door Katrijn - Mamasgezondetips