Sluit Logo Mill & Mortar

Panzanella met burrata en prosciutto

Panzanella is een voorgerecht uit de Italiaanse keuken van oud brood, doordrenkt met gesneden tomaat, gekruid met basilicum en vinaigrette.

Dit geeft een instant vakantie gevoel!

 

Wat heb je nodig?

  • 1/2 ciabatta brood
  • 1 bol burrata
  • Een handvol mini-tomaten in verschillende kleuren
  • 1/2 courgette
  • 4 schellen prosciutto ham
  • Wat verse basilicum
  • Snuifje piment d’espelette (afwerking)
  • enkele zwarte sesamzaadjes (afwerking)
  • 350 ml arachide olie
  • 150 ml rode wijnazijn
  • 2 el mosterd
  • 1 el Salt of Hearts
  • 2 sjalotten
  • 2 stengels Chinese bieslook (kan je vervangen door gewone bieslook en half teentje knoflook)

 

Wat moet je doen?

 

De vinaigrette

Meng de mosterd met de rode wijnazijn. Klop met een garde en voeg de Salt of Hearts kruiden toe. Snipper de sjalot fijn en meng deze er onder.

Al kloppend giet je nu voorzichtig de olie onder dit mengsel. Kruid naar smaak en versnipper er de chinese bieslook in.

Je hebt een hele fles die je gemakkelijk in de frigo kan bewaren. Ideaal voor zomerse avonden!

 

Het gerecht

Was de mini-tomaten en snij in kleine stukken.

Was de halve courgette, snij deze in fijne schijfjes die je kort even tussen de grillplaat legt.

Stel je gerecht als volgt samen:

• leg de bol burrata in het midden van de schaal

• verbrokkel er de ciabatta rond

• versier met de courgetteschijfjes en de stukjes mini-tomaat

• leg de schellen prosciutto er tussen en de verse basilicum er op

Bovenop de burrata wat piment d’espelette, zwarte sesamzaadjes en versnipperde chinese bieslook.

Het geheel kan je overgieten met de klassieke vinaigrette.

 

Recept ontwikkeld door Lizzylizzblog