Sluit Logo Mill & Mortar

Pasta met butternut roomsaus en krokant gebakken spekjes

Voor 2 personen

Wat heb je nodig?

  • Giglio pasta 
  • 150 gr gerookte spekblokjes
  • Parmezaanse kaas

Voor de butternut roomsaus:

  • 250 gr butternut (in brunoise gesneden)
  • 1 fijngesneden sjalot en 1 geplette knoflookteen
  • Takjes verse tijm
  • Pul Biber Chili, Rose Salt, witte peper 
  • Olijfolie
  • 150 ml kippenbouillon
  • 125 ml lichte culinaire room

 

Wat moet je doen?

Voor de butternut roomsaus gebruik je best een gietijzeren braadpan.

Vul deze met de butternut blokjes, de sjalot en de knoflook. Leg er de takjes verse tijm over. Doe er een snuifje van de Chili Pul Biber en de Rose Salt bij. Geef een draai van de pepermolen. Overgiet met olijfolie en roer even alles goed door elkaar.

 

Roosteren in de oven op 200 graden Celsius, opgelet roer regelmatig even om met een houten lepel, zodat de butternut zeker niet verbrandt. Hij mag goed aangebruind worden, maar verbrande butternut willen we zeker niet. Rooster gedurende 20 à 30 minuten afhankelijk van jouw type oven.

 

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.

 

Bak de spekblokjes krokant in wat olijfolie.

 

Doe de geroosterde butternut in de blender en voeg de kippenbouillon toe. Blend totdat je een smeuïge saus bekomt.

Deze butternut saus mag je nu terug in de gietijzeren braadpan gieten en op het vuur zetten. Voeg de room toe en laat de saus opkoken tot ze de juiste sausdikte heeft.

Afkruiden kan eventueel nog met wat extra peper en zout.

 

Tip

Je kan deze butternut roomsaus ook makkelijk op voorhand maken en in kleine porties in de diepvries bewaren. Vries ze in zonder dat je er de room aan toegevoegd hebt. Deze ga je pas toevoegen als je de ontdooide saus opwarmt net voor het serveren.

 

Recept ontwikkeld door Lizzylizzblog