Sluit Logo Mill & Mortar

Pittige Gamba's

De Gamba's kun je het best in hun geheel bakken. Verwijder wel de kop en de schalen om te serveren.

Laat enkel het staartje er aan. Wie zin heeft om dan zo’n gamba uit het vuistje te knabbelen, kan dat dan gerust doen.

 

Tip: Met de kop en de schalen kun je een heerlijke bouillon maken.

 

Wat heb je nodig?

Voor 2 Personen

  • Een 10-tal gamba’s
  • 2 EL olijfolie met look
  • 1/2 sjalot 
  • 1/2 wortel
  • 1/2 tomaat
  • 1/2 rode chilipeper
  • 1 EL Chili Pul Biber 
  • 1 EL Colombo Curry
  • snuifje piment d’Espelette
  • 1 EL dubbel tomatenconcentraat 
  • Een goede scheut witte wijn
  • 250 ml lichte culinaire room
  • Peper en zout
  • fijngesnipperde peterselie (afwerking)

 

Wat moet je doen?

Schil de sjalot. Rasp de wortel. Snij beide fijn in brunoise.

Dompel de tomaat gedurende 30 seconden onder in kokend water, laat afkoelen en ontvel.

Snij een halve tomaat in fijne blokjes. Snij de halve rode chilipeper in schijfjes.

 

Stoof de sjalot zachtjes aan in 1 EL olijfolie. Voeg de rode chilipeper, de wortel-  en de tomaat-blokjes toe.

Roer enkele malen om met een houten lepel. Doe de chili-  en de currykruiden er bij, het snuifje piment d’Espelette en de tomatenpuree.

Roer enkele malen om met een houten lepel.

 

Blus met de witte wijn en laat even pruttelen. Nu mag je er de culinaire room onder roeren en laat je de saus indikken tot je de gewenste sausdikte bekomt. Reken op zo’n 10 à 20 minuten.

 

Bak ondertussen de gamba’s kort aan in 1 EL olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet ze nadien opzij.

Voeg ze pas helemaal op het einde aan je saus toe. Net voor je het gerecht gaat serveren.

 

Werk het gerecht af met fijngesnipperde peterselie.

Lekker bij rijst of pasta.

 

Recept ontwikkeld door Lizzylizzblog