Sluit Logo Mill & Mortar

Stoofpotje van Zeebaars

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 1 teentje knoflook  
  • 1 sjalot
  • 1 venkel  
  • 300 gr verse tomaten
  • 1 EL Herbes de la Mer 
  • 1 EL tomatenconcentraat
  • 50 ml witte wijn  
  • 240 ml visfumet
  • 200 ml lichte culinaire room 
  • 600 gr zeebaarsfilet
  • Farfalle pasta 
  • Olijfolie
  • Afwerken met postelein en zwarte peper

 

Wat moet je doen?

Kook de pasta “al dente” volgens de instructies op de verpakking.

 

Pel en pers de knoflook fijn. Schil en snipper de sjalot fijn.

Kuis de venkel en snij in “brunoise”.

Dompel de tomaten 30 seconden onder in kokend water en laat vervolgens even afkoelen zodat je met een aardappelmesje het vel gemakkelijk kan verwijderen. Snij de tomaten eveneens in “brunoise”.

 

Verhit de olijfolie in de braadpan en stoof er zachtjes de sjalot en de look in aan. Voeg de brunoise blokjes venkel en tomaat toe.

Roer enkele malen om.

Laat even stoven.

 

Kruid met de Herbes de la Mer kruiden, voeg het tomatenconcentraat toe en blus met de witte wijn.

Laat een 10-tal minuten pruttelen zodat de wijn verdampt. Voeg tenslotte de visfumet toe en laat opnieuw een 10-tal minuten intrekken.

 

Neem het stoofpotje van het vuur en haal er de mixer door. Giet vervolgens door een puntzeef zodat je de pure saus overhoudt. Zet terug op het vuur en voeg de lichte culinaire room toe.

Laat pruttelen tot de saus de juiste sausdikte heeft.

Voeg helemaal op het einde de in grove stukken gesneden zeebaarsfilet toe.

 

Net voor het serveren roer ik er nog een handvol postelein door en geef ik een goeie draai aan de zwarte pepermolen.

 

Recept ontwikkeld door Lizzylizzblog