Sluit Logo Mill & Mortar

Gestoofde Appeltjes

Gebruik bij voorkeur een gietijzeren braadpan. Als het gerecht klaar is, kan je het nog even warm houden door de braadpan in de voorverwarmde oven te plaatsen.

Je kan deze appelpartjes perfect verwerken in een ovenschotel zoals “hete bliksem” (gehakt-appelmoes-puree) of als side serveren met bijvoorbeeld aardappelen en worst. 

 

Wat heb je nodig?

  • een klont boter,
  • 3 appels (Pink Lady) 
  • 1 EL Allspice kruiden 
  • 1 extra KL nootmuskaat,
  • een goeie scheut Cognac
  • 2 EL vloeibare honing

 

Wat moet je doen?

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in gelijke partjes. Verwarm de boter op een zacht vuur en stoof er de appelpartjes in aan.

 

Kruid met de Allspice kruiden en de nootmuskaat.

Blus het geheel met een goeie scheut Cognac en laat zo’n half uurtje pruttelen op het vuur.

Af en toe wat water bijgieten zodat de appelpartjes niet aanbranden en verder kunnen stoven.

 

Op het einde voeg je de vloeibare honing toe.


Recept ontwikkeld door Lizzylizzblog