Een tikka masala is een zeer bekend Indiaas recept waar zeer veel varianten van bestaan. Je kunt de verschillende onderdelen van dit gerecht vervangen door kant en klare varianten, maar er gaat niets boven een volledig home-made verrukkelijke maaltijd.
Wil je de naan liever zelf maken, check dan dit recept.
Wat heb je nodig?
Wat moet je doen?
Voor het naanbrood
Meng de mix voor het naanbrood, met water en de olijfolie. Kneed het deeg minstens 5 minuten of gebruik een keukenmachine die kan kneden. Laat het deeg 60 minuten afgedekt rijzen op kamertemperatuur.
Verdeel het deeg in 12 gelijke bollen. Laat nog 10 minuten afgedekt rijzen.
Rol het deeg uit, en bak goudbruin in een pan.
Tip: werk af met olijfolie en met je favoriete kruiden (vb. happy roots) voor je ze in de pan bakt.
Voor de currypasta
Om de currypasta te maken, meng je in een blender of keukenmachine de ui, sjalot, knoflook, gember, garam masala, kurkuma, zout en chilivlokken. Mix tot er een gladde pasta ontstaat.
Je kan dit natuurlijk ook altijd in de supermarkt kopen, maar zelfgemaakt is zeker de moeite waard!
Voor de kip
Combineer 2 el currypasta, de kip en yoghurt in een diepvrieszakje. Sluit het zakje en masseer het mengsel met de kip om de kip zo volledig te bedekken. Marineren voor minstens 30 minuten tot één nacht in de koelkast.
Kook de rijst volgens de verpakking.
Verwarm een grote koekenpan op middelmatig vuur. Bak 2 el van de currypasta kort in een pan. Roer de kip, de kokosmelk en de tomatenpuree erdoor. Dek af en kook tot de kip gaar is, 15 tot 20 minuten. Verwijder het deksel en laat het geheel sudderen tot de saus iets dikker wordt, nog ongeveer 5 minuten.
Roer de koriander erdoor en serveer de kip met rijst en het naanbrood.
De rest van de currypasta kan je perfect invriezen voor de toekomst.
Recept ontwikkeld door Hellenkookt