Sluit Logo Mill & Mortar

Mill & Mortar

Mill & Mortar werd in 2008 opgericht door de Deense Iben. Ze had genoeg van de 'supermarkt kruiden' waarbij wordt gewerkt met lage kwaliteit kruiden die worden bewaard in een doorzichtig glas (waardoor hun smaak vervaagt). Intussen bestaat het assortiment uit een reeks van meer dan 90 verschillende soorten kruiden, specerijen en delicatessen.

 

In 2017 ontmoetten we Iben op een internationale vakbeurs. We wisten het meteen. Van deze hoogkwalitatieve kruiden en specerijen moesten ook de Belgen kunnen genieten. 

 

Intussen vind je de Mill & Mortar producten terug in meer dan 100 delicatesse- en kruidenierszaken, concept stores, ...

Duurzame handel, een bewuste keuze

De meeste van de specerijen worden rechtstreeks aangekocht bij onafhankelijke landbouwcoöperatieven uit Sri Lanka.

 

De boeren waarmee we samenwerken hebben een duidelijke passie voor hun grond. Ze verbouwen deze volgens het ‘Kandyan Forest Garden’ principe. Dit betekent dat elke boer een groot aantal verschillende specerijen, planten en bomen cultiveert en er enkel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke bemesting en ongediertebestrijding. Dit alles maakt dat de forest garden floreert en de bodem vruchtbaar blijft. Deze pure vorm van landbewerking draagt bij tot een duurzaam en ecologisch landgebruik.

 

Biologische specerijen hebben een betere en sterkere smaak wanneer hun essentiële oliën op natuurlijke manier ontwikkelen, dus zonder het gebruik van artificiële meststoffen.

We betalen de boeren 30 tot 100 % meer dan de gemiddelde wereldmarktprijs. Een deel van deze premie gaat naar opleidingen en het verbeteren van de arbeidsomstandigheden. Onze boeren ontvangen bovendien vóór ze oogsten al een deel van hun opbrengst. Zo kunnen ze zich concentreren op hun gewassen, zonder te worden verleid deze te moeten oogsten en verkopen uit geldnood, nog voordat ze volledig zijn volgroeid.

 

Mill & Mortar is beter voor onze planeet, de plaatselijke landbouwer en jouw smaakpapillen!

Camellia S

Sinds 2017 wordt Mill & Mortar verdeeld door Camellia S. De exclusieve verdeler van verschillende hoogkwalitatieve voedingsmerken.

 

Stijn - Sales & finance

Yin – Passie – Doener – Bourgondiër

“Ik was op slag verliefd op de stijlvolle verpakkingen! Na een geanimeerd gesprek met de producent voelde ik bij hen dezelfde passie. Ik was het helemaal zeker: dit verhaal moest ik aan het Belgische publiek vertellen!“

 

Niels - Marketing & logistics

Yang – Kennis – Denker – Gevoel voor ritme

“Ik vind het zo knap dat sommige mensen van jongs af aan weten wat ze willen doen. Ik was niet zo iemand. Na het behalen van mijn master Biologie was ik wel zeker dat ik een verschil wou maken, mensen wou laten zien dat het anders kan. Minder wegwerp en uitbuiting. Meer kwalitatieve producten die zowel maatschappelijk als ecologisch verantwoord zijn. Niets zo zalig om zonder schuldgevoel de volle 100% te kunnen genieten van al dat lekkers.”

Four Foodies. One Team.

Ons team bestaat intussen uit een enthousiaste bende van 4!

 

Jedidja is als het ware het centrale tandwiel van Camellia S. Na het plaatsen van je bestelling op het online bestelplatform ontvang je van haar de orderbevestiging. Ze stuurt vervolgens de 'flexi-jobbers' in het magazijn aan om te verzekeren dat je order snel ter plaatse is.

 

Gaël is je eerste aanspreekpunt bij al je vragen over het lekkers dat we verdelen. Met een lach op het gezicht beantwoordt ze gezwind je telefoontjes en mailtjes. Maak snel een afspraak om binnenkort eens samen een koffie of thee te drinken in onze showroom. 

Kruidenworkshop

Ontdek het belang van goede kruiding. Tijdens de workshop geven we meer informatie over kruiden en specerijen; waar komen ze vandaan, hoe herken je kwaliteit, welk effect hebben ze op de gezondheid, ...
We geven ook tips hoe je met de juiste kruiden je gerecht naar een hoger niveau kan tillen. Uiteraard wordt er ook heel wat geproefd en geroken, zowel van de pure kruiden en specerijen, maar ook van verwerkte blends in gerechtjes.


In het tweede deel van de workshop gaan jullie zelf aan de slag. Aan de hand van een leidraad neem je een vijzel bij de hand om zelf een kruidenblend samen te stellen. Maak je iets fris voor een salade of iets pittig om je vlees te kruiden? Dat beslis je helemaal zelf. Na afloop van de workshop neem je de kruidenblend mee naar huis. Op deze manier kan je nog maandenlang nagenieten van de workshop!


Wil je zelf ook eens een workshop volgen? Check dan meteen onze activiteiten om te zien of je binnenkort kan aansluiten bij een workshop in je buurt.

Wat maakt ons uniek?

Biologisch
Enkel biologische specerijen afkomstig van ecologische forest gardens.
Hoge kwaliteit
De specerijen worden handmatig geoogst gesorteerd waardoor onzuiverheden worden voorkomen.
Optimale bewaring
De specerijen worden lucht- en lichtledig in tinnen blikjes verpakt. Hierdoor behouden deze alle aroma's.
Fairtrade
Onze boeren ontvangen al een deel van de opbrengst nog vóór ze oogsten. Zo hebben ze de tijd en vrijheid om de specerijen langer te laten rijpen.
Clean label
Géén toevoegingen van zouten of suiker om de prijs te drukken. What you buy is what you get!
Unieke blends
Naast de klassiekers, vind je in het assortiment ook innovatieve blends en unieke smaakcombinaties.