Sluit Logo Or Tea?

Rooibos. Rooi-wat?

Wat hebben 'oogplesiertjie', 'bekfluitjie' en 'rooibos' met elkaar gemeen?

Het zijn alledrie heerlijke Zuid-Afrikaanse woorden die respectievelijk te vertalen zijn tot eye-candy/hunk, mondharmonica en rode struik.

 

Terwijl je de eerste 2 woorden waarschijnlijk pas voor het eerst hoort, heb je misschien wel al eens gehoord van een rooibos 'thee'. Of beter nog, misschien heb je al geproefd!

 

Rooibos is een groene struik met fijne, naaldachtige bladeren die groeit in het westelijk deel van Zuid-Afrika. Na het oogsten, worden de naalden gedurende 1 dag in de zon te 'broeien' gelegd. Alweer zo'n sappig Zuid-Afrikaans woord dat verwijst naar het oxidatieproces die de thee doorloopt. Tijdens dit proces krijgen de naalden hun typerende roodbruine kleur waaraan deze infusie z'n naam te danken heeft.

Waarom rooibos drinken?

In tegenstelling tot échte thee bevat rooibos geen theïne, waardoor deze infusie ook geschikt is voor o.a. kinderen. 

De Zuid-Afrikaanse trots bevat een erg hoge dosis aan antioxidanten. Bovendien is rooibos in staat om de hoeveelheid 'slechte' cholesterol te verlagen, terwijl de ijzeropname wordt bevorderd.

 

Zowel koud als warm komt rooibos perfect tot z'n recht. 

 

Kortom: rooibos is een erg gezond infusie - voor zowel jong als oud - die tijdens elk moment van de dag kan worden gedronken.

 

 

Wist je dat Or Tea? ook een rooibos in het assortiment heeft? African Affairs is een verleidelijke rooibos met cacao en druif.