Sluit Logo Or Tea?

Ochtend

Veel mensen hebben meteen na het opstaan nood aan hun dosis cafeïne. Een krachtige zwarte thee is voor hen de perfecte keuze. Niet toevallig heet de vaakst gedronken ochtendthee ‘English Breakfast’. Dit is een blend van 4 verschillende soorten zwarte thee. 

 

Nood aan iets frisser? Kies dan voor een groene thee. Boordevol antioxidanten en vitamine C zorgt deze thee er voor dat je vol energie aan de dag kan beginnen. Probeer zeker ook eens matcha. Deze poederthee brengt een frisse, grassige smaak samen met een flinke dosis theïne.

 

Niet zo’n fan van échte thee? Kies dan voor een infusie met citrusaroma’s of citroengras.

 

it's tea o' clock

Namiddag

Dit is het perfecte tijdstip om te experimenteren en nieuwe smaken te ontdekken. Maak bijvoorbeeld een ijsthee in plaats van te kiezen voor dat blikje frisdrank. 

 

Last van een middagdipje? Ga dan voor een kruidige chai of andere blends die zwarte thee bevatten.

 

Bij en na de maaltijd

Foodparing met thee is hot! Kies eens voor een glas thee in plaats van wijn. Vuistregel is dat je kiest voor een groene thee waar je anders zou gaan voor witte wijn -m.a.w. bij vis, groenten en wit vlees. Voor (rode) vlees gerechten kies je in plaats van rode wijn voor een zwarte thee. Veel kazen passen dan weer subliem met een kopje pu’erh thee.

 

Als degustief kan je opnieuw kiezen voor een pu’erh. Deze thee zet de spijsvertering in gang en verlicht het gevoel van een zware maag. Ook zoethout heeft dit effect. Een andere aanrader is een infusie op basis van pepermunt omdat deze opnieuw een frisse smaak in de mond brengt.

 

Avond

Kies ‘s avonds voor een zachte witte thee (laag in theïne) of kruideninfusies (geen theïne). Let wel op de samenstelling van je infusie. Gember werkt bijvoorbeeld opwekkend en drink je dus beter niet voor je gaat slapen. 

 

Kamille, linde en valeriaan zijn dan weer echte aanraders. Deze werken sterk rustgevend. Voor de beste nachtrust drink je het laatste half uur voor het slapengaan beter niets meer. Zo is je verteringsstelsel volledig tot rust wanneer je naar bed gaat.