Sluit Logo Mill & Mortar

Pizza Margherita Dip

Wat heb je nodig? 

  • Een handvol kleine tomaatjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 el Parmezaanse kaas, geraspt
  • 200 gr verse roomkaas
  • 1 cup + ½ cup mozarella (= ongeveer 340g)
  • 1 tl Italiaanse knoflookpoeder
  • 2 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Peper en zout
  • 1 bol burrata
  • Enkele takjes verse basilicum (afwerking)
  • Enkele takjes verse oregano (afwerking)
  • Crackers (afwerking)

 

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

 

Snij de tomaatjes in schijfjes en verdeel over een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, 2 el Parmezaanse kaas en kruid af met peper en zout.

Bak 10 minuten in de oven.

Meng ondertussen de verse roomkaas met de mozzarella, Parmezaanse kaas, knoflookpoeder, basilicum, oregano, peper en zout. Stort het kaasmengsel in een ovenschaal.

Bak de twee delen van het gerecht naast elkaar nog 15 minuten in de oven.

De tomaten liggen dus in totaal 25 minuten in de oven.

 

Haal eerst de ovenschaal met kaas uit de oven en verdeel de tomaten over de kaas samen met de burrata.

Bak alles samen nog eens 10 minuten.

 

Werk de pizza Margherita dip af met verse oregano en basilicum en serveer met crackers.

 

Recept ontwikkeld door Virginie - Studiofoodstories