Sluit Logo Mill & Mortar

Black Garlic

Zwarte Look

Zwarte look wordt met de dag populairder door zijn unieke smaak en past uitermate goed bij vegetarische gerechten.

 

Zwarte look kent zijn oorsprong in Korea, waar het al eeuwenlang een geprezen ingrediënt is voor zowel de keuken als traditionele medicatie. De laatste jaren kun je de productie van zwarte look over heel Azië en Europa terugvinden. De Black Garlic van Mill & Mortar wordt in Cordoba, Spanje gekweekt en gerijpt.

 

Door met zorg de key elementen tijd, hitte en vocht te controleren kan de beste smaak gegarandeerd worden. Een lookbol rijpt door ze na de oogst voor 45-60 dagen op een vochtige warme (60-70°C) plaats te bewaren. Langzaam veranderd de kleur naar zwart en de scherpe geur en smaak worden een diep Umami: zacht, zuur en met een toets van balsamicoazijn en anijs. Deze transformatie komt door de verandering in de samenstelling van aminozuren en suiker in de look. Na het rijpingsproces wordt de look verder gedroogd en fijn gesneden.

 

Gebruik de gedroogde zwarte look op dezelfde manier als verse zwarte look, maar dan met een ratio van 1:3. De Black Garlic is lekker in sauzen, quiches, soepen en marinades. Fans van Ottolenghi weten dat ze niet zonder deze smaakmaker kunnen.