Sluit Logo Mill & Mortar

Five Spice

Veelzijdige Aziatische mix voor BBQ, wokgerechten en desserts.

Five Spice is een van de meest populaire en klassieke kruiden in de Aziatische keuken en bevat de vijf smaken van de Chinese keuken - zoet, zuur, bitter, pittig en zout. De lichte, anijsachtige smaak is een hit bij zowel kinderen als volwassenen. De kern van Five Spice in de 'Mill & Mortar uitvoering' bestaat uit venkelzaad en anijs, dat wordt versterkt door kruidnagel, kaneel en koriander.

 

Five Spice is enorm geschikt als marinade of rub bij eend. De blend komt ook goed tot z'n recht in cakes, chocolaatjes en andere zoetwaren.

 

Perfect voor het marineren van alle soorten gevogelte (kip, kalkoen of eend) en varkensvlees (gebraden, entrecote, gehakt, ribben of koteletten). Meng de melange met olie en smeer rechtstreeks op het vlees vóór het frituren, idealiter nadat het enkele uren heeft gemarineerd. Het vlees kan ook worden gegrild of geroosterd in de wok. Werk af met wat basilicum of dragon. Een komkommersalade met koriander en een beetje chili past perfect bij dit gemarineerd vlees van Five Spice.

 

Ingrediënten:

venkel*, Sri Lankaanse kaneel*, steranijs*, piment*, gember*, kruidnagel*.
* = biologisch