Sluit Logo Mill & Mortar

Sumatra Long Pepper

Sumatra Long Pepper

De Sumatra Long Pepper onderscheid zich niet enkel door zijn uitzicht van andere pepers, maar ook door zijn smaak. Denk aan zwarte peper, maar dan kruidiger en complexer. Je proeft niet enkel de hitte van de peper, maar ook een licht gebrande toets, nootmuskaat, kardemom, kaneel en gember. Dit maakt het een zeer unieke en interessante peper om in de keuken te gebruiken.

 

In de Romeinse tijd was deze lange peper populairder dan chili of zwarte peper. Door de Zuid-Aziatische oorsprong heeft lange peper er al eeuwenlang meer bekendheid, zowel voor de keuken als bij behandelingen. Nu is de lange peper aan een Europese opmars bezig en wordt langzaam maar zeker meer gebruikt in onze westerse keuken.

 

De lange peper wordt gekweekt, met de hand geplukt en gedroogd in het zuiden van Sumatra, Indonesië. Gelijk na het plukken veranderd de lange peper van een groene naar een bruine en zelfs zwarte kleur. 

 

Gebruik de peper op zijn geheel of verpulver met een vijzel. In de aziatische keuken is deze lange peper zeer populair bij linzengerechten en marinades voor de barbecue. Ook bij asperges en champignons komt de unieke smaak goed tot zijn recht.