Sluit Logo Mill & Mortar

Bouillon van Gamba's

Wat heb je nodig?

Voor 1,5 liter

  • Bakboter
  • 1 ajuin  
  • 1 wortel
  • Schalen en koppen van 500 gr gamba’s (zie recept pittige gamba's)
  • 1 EL tomatenpuree
  • Een handvol platte peterselie 
  • 1 laurierblad
  • 1 EL Jalapeño Chili vlokken 
  • 2 L water

 

Wat moet je doen?

Schil de ajuin en snipper fijn. Schil de wortel en snij in dunne schijfjes. 

Smelt de bakboter op een zacht vuur. Stoof er de ui en de wortel in aan.

 

Voeg de gamba-schalen-koppen en de eetlepel tomatenpuree toe. Roer enkele malen om met een houten lepel.

Doe er de peterselie en het laurierblad bij. Kruid met de chili vlokken.

Voeg het water toe en laat 30 minuten doorkoken (met het deksel op de pot).

 

Haal van het vuur en mix heel even kort in de pot.

Giet de bouillon vervolgens door een puntzeef zodat je de pure vloeistof overhoudt.

Gebruik potten/flessen die je onmiddellijk kan afsluiten en een nachtje kan laten afkoelen in de frigo.

 

De volgende dag is de bouillon gebruiksklaar, maar je kan ze ook in de diepvriezer bewaren. 

 

Recept ontwikkeld door Lizzylizzblog