Sluit Logo Mill & Mortar

Cabbage Karma bloemkool biefstukjes

Cabbage Karma is bedacht in samenwerking met Ditte Ingemann - Deens kookboekenschrijver, voedingscriticus, blogger en vooral bladgroenliefhebber - hebben we deze unieke mix ontwikkeld bestaande uit korianderzaadjes, venkelzaadjes, sumak, zwarte peper en citroentijm.

Vegetarische bloemkool biefstukjes met bruine boter en kappertjes (voor 4 personen):

 

Wat heb je nodig?

 

Wat moet je doen?

Snijd de bloemkool in plakken van 1 cm. Bak ze in een beetje olijfolie en breng op smaak met zout, peper en Cabbage Karma.

Bak de bloemkoolbiefstukjes ca. 4-5 minuten aan elke kant.

Rooster de hazelnoten in een droge pan tot de schillen loskomen en goudbruin worden. Laat de noten afkoelen alvorens ze grof te hakken.

 

Smelt de boter in een kleine pan op een laag vuur tot het bruinachtig wordt. Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog is om de boter te verbranden. Haal de pan van het vuur en laat de boter rusten. Schep wat helder gebruinde boter met een lepel en verdeel dit over de bloemkoolbiefstukjes.

 

Werk af met hazelnoten, gehakte peterselie en kappertjes.

 

Groene Cabbage chips - erg lekker dus maak een royale portie

 

Wat heb je nodig?

 

Wat moet je doen?

Reinig de groene bladeren en verwijder de steel uit het midden van elk blad. Snijd de bladeren in kleinere stukken en fruit ze met olie, Cabbage Karma en piramide zout. Spreid de blaadjes afzonderlijk op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak op 100 graden gedurende ca. 30 minuten.

Houd de chips in de gaten en draai ze af en toe om. Laat volledig afkoelen voor het serveren (dit kan het moeilijkste deel zijn!).

 

Smakelijk!