Sluit Logo Mill & Mortar

Cabbage Karma kool met appel

Wat heb je nodig?

 

Wat moet je doen?

 

Haal de twee buitenste blaadjes uit de kool, spoel ze af en leg ze opzij voor later.

 

Snijd de kool in vieren en verwijder de kern. Snijd de kool in dunne reepjes. Pel de appels en snijd ze in dunne plakjes. Doe kool en appel in een grote kom of schaal en voeg zout toe. Zeef en masseer het zout in het mengsel met schone handen tot het sap vrijkomt. Het duurt ongeveer 5-10 minuten. Voeg tot slot de Cabbage Karma toe.

 

Doe het koolmengsel in een pot met de vloeistof. Druk stevig aan zodat het koolmengsel volledig verdrinkt in het zoute sap. Leg de buitenste koolbladeren over de gezouten kool en druk alles onder de lagen. Zorg ervoor dat er 3-4 cm lucht aan de bovenkant is voordat je de pot sluit en het geheel laat gisten. Laat de kool ca. 21-28 dagen gisten, bij voorkeur bij een temperatuur van ca. 20 graden. Zorg ervoor dat u de pot de eerste 5-7 dagen elke dag opent, zodat er geen overdruk ontstaat.

 

Proef na ca. 20 dagen. Als het niet zuur genoeg is, laat het verder gisten. Proef het continu tot de 28e dag, wanneer het klaar zou moeten zijn. Zet je kool in de koelkast zodat hij een paar maanden meegaat.

 

Veel plezier!