Sluit Logo Mill & Mortar

Curry met kip, kokosmelk en limoen

Wat heb je nodig?

  • 6 kipfilets
  • 180 gr erwten
  • 1 limoen
  • 1 ui
  • 15 gr gember
  • 1 kl kurkuma
  • 1 kl Colombo Curry
  • 1 el bloem
  • 20 cl kokosmelk
  • 15 cl groentebouillon
  • 1 el plantaardige olie
  • Verse koriander
  • Rijst

 

Wat moet je doen? 
 

Snij de kip in kleine blokjes.

Doe deze blokjes samen met de bloem en kurkuma in een diepvrieszakje. Sluit het zakje en meng alles goed door elkaar zodat alles goed aan de kip blijft plakken.

 

Snij ondertussen de ui in kleine stukjes.

Verwarm de olie in een pan en bak de stukjes kip aan beide kanten bruin.

Voeg de gembercurry en ui toe.

Laat voor ongeveer 5 minuten koken en roer er goed doorheen.

Voeg het limoensap en de groentebouillon toe en laat 20 minuten garen op een laag vuurtje.

 

Kook de rijst afhankelijk van de duurtijd die er op de verpakking staat.

Giet de kokosmelk samen met de erwten in de pan. Ook dit mag nog 10 minuten koken.

 

Serveer warm met verse koriander en de rijst.