Sluit Logo Mill & Mortar

Fajita Rijstschotel

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

 

  • 250g kipfilet

  • 80g basmatirijst

  • 1 ajuin

  • 2 teentjes look

  • 300g paprika (mix)

  • 400ml kippenbouillon (vetarm)

  • 100g rode bonen

  • 100g maïs

  • 2 el Parmezaanse kaas

  • peper/zout

  • Gringo

  • voor de salsa: 250g kerstomaatjes, 2 takjes koriander, 1 limoen, 2 stengels pijpajuin

 

Wat moet je doen?

 

Begin met het pellen en versnipperen van de ui. Snijd ook de paprika in fijne reepjes.

Bereid ook de tomatensalsa al voor. Snijd de kerstomaatjes middendoor, snijd de pijpajuin in fijne ringetjes en hak de koriander. Meng de tomaatjes, de pijpajuin en de koriander en werk af met het sap van een halve limoen, peper en zout.

 

Doe wat olijfolie in een grote pot en begin met het stoven van de ui en de geperste look. Voeg de paprikareepjes toe en stoof kort tot ze beetgaar zijn (4 à 5 minuutjes).

 

Voeg daarna de ongekookte (!) rijst toe en stoof kort even mee (1 à 2 minuutjes). Blus daarna met de kippenbouillon en kruid af met taco kruiden. Breng dit even aan de kook en draai dan onmiddellijk het vuur terug lager op een medium niveau. Laat dit zachtjes pruttelen tot de bouillon is opgenomen. Dit is bij ieder vuur wat anders. Is de rijst nog niet gaar? voeg dan nog wat water toe. Roer af en toe om zodat de rijst niet onderaan de pot kleeft. Bij mij duurt het ongeveer een 10-tal minuutjes tegen de rijst gaar is.

 

Bak ondertussen de kipreepjes in wat olijfolie en kruid ze af met peper, zout en kipkruiden. Haal ze uit de pan en zet apart.

 

Als de rijst gaar is en alle vloeistof is verdampt, kun je het vuur uitzetten en de kipstukjes, de rode bonen en de maïs toevoegen. Roer goed en voeg daarna ook de Parmezaans kaas toe zodat het een smeuïg geheel wordt.

 

Serveer de rijstschotel met de tomatensalsa.

 

Recept ontwikkeld door Cookalot