Sluit Logo Mill & Mortar

Five Spice eendenborst met citrussalade

 Perfect bij kip en varkensvlees, hemels bij eend! Zowel als rub als marinade voor borst en billen. Five Spice is ook zeer populair bij de thuisbakker, waar het een exotische toets geeft aan winters gebak en snoepgoed.

Serveer als voorgerecht. Of als hoofdgerecht in combinatie met gestoomde rijst, koolsla, gepureerde knolgewassen, een noedelsalade, gestoomde groenten of brood. 

Wat heb je nodig?   
 

  • 2 of 3 eendenborstfilets (afhankelijk van de grootte)
  • 3 tl Five Spice 
  • Pyramid Salt 
  • 2 pompelmoezen 
  • 3 sinaasappelen 
  • 1 rode ui 
  • 1 granaatappel 
  • Verse koriander 
  • Olijfolie 
  • Zout en peper 

 


Wat moet je doen? 
 

Haal de eendenborstfilets anderhalf uur voor serveren uit de koelkast. Snij voorzichtig de vetlaag van de eendenborstfilet kruislings in, zodat een ruitpatroon ontstaat en marineer met Five Spice en Pyramid Salt. Laat de eend een uur op kamertemperatuur rusten. 

Verhit een pan zonder vetstof en bak de eendenborstfilet op de vetkant gedurende 3 à 4 minuten. Draai om en kleur ook deze kant licht aan. Zet voor 10 à 12 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. De eend heeft nu een kerntemperatuur van ongeveer 60°C en moet nu veerkrachtig aanvoelen. Laat deze ongeveer 10 minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens te versnijden. 

Schil en ontpit de citrusvruchten en snij in stukken. Snij de rode ui in dunne reepjes. Marineer met een klein beetje olijfolie, zout en peper. Werk af met granaatappelpitten en verse koriander. Voeg rode sla, frisée sla of romeinse sla toe voor meer volume in de citrussalade.