Wat heb je nodig?
Taart voor ong. 6 personen
Fruit
Deeg
Vulling
Bereiding:
Ontpit de pruimen en snij ze in dunne schijfjes. Voeg de bloem, het suiker, de pruimen en de Cake Factor samen in een kom. Meng deze en laat het mengsel minimum 2 uur rusten..
Verkruimel het tarwemeel. Doe er het poedersuiker, boter en eierdooier bij. Roer het deeg om en ga door tot het 1 geheel is. Doe het deeg in een diepvrieszak en druk het plat. Laat het minstens 1 uur rusten.
Meng de marsepein, rietsuiker en boter goed. Bij voorkeur met je handen. Klop het ei in het citroensap tot een homogene massa.
Strooi bloem op de tafel en rol het deeg open. Het deeg mag een dikte hebben van ongeveer 2-3 mm. Doe het deeg in een taartvorm (diameter 22cm). Doe de vulling in de taartvorm en leg de pruimen er bovenop. Bak de taart gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C. Laat de taart in de bakvorm afkoelen.
De taart is zeer lekker met wat slagroom en een bolletje ijs. Werk eventueel af met eetbare bloemen.
Smakelijk!