Sluit Logo Mill & Mortar

Hotter Than Hot

Heet, heter, heetst! Dit is het pittigste trio van Mill & Mortar. De geschenkbox bevat de 3 meest gewilde Mill & Mortar chili pepers die je met de nodige voorzichtigheid dient te gebruiken. Naast de medium hete, eerder fruitige Jalapeńo chili bevat deze box ook prachtige dieprode Chipotle chilivlokken en een intens orange poeder van cayenne peper.

De Scoville schaal meet de heetheid van chilipepers op basis van de hoeveelheid capsaïcine. Hoe hoger de score, hoe pittiger de peper. Om een idee te geven scoort tabasco ongeveer 5000 op de schaal van Scoville.

Inhoud
Chipotle Chili: een gerookte, medium-hete jalapeño peper die tussen 2.500 - 10.000 scoort op de Scoville schaal. De pepers worden gerijpt aan de struik tot ze verrimpelen en diep bruin kleuren. Ze worden vervolgens enkele dagen boven brandende open haarden gedroogd. Hierdoor geeft Chipotle Chili je gerechten pit en een unieke rokerige smaak. Gebruik in sauzen, salsa's en marinades of voeg een mespuntje toe aan eiergerechten, desserts en warme chocolademelk.

Jalapeño Chili: een van 's werelds populairste pepers uit Mexico. De medium-hete chili (2.500 - 10.000 op de Scoville-schaal) geeft bovendien een fruitige toets. Voegt een kick toe aan je dagelijkse gerechten zonder de mond te verbranden. Gebruik in guacamole of als pittige topping voor je favoriete gerechten die wat pit kunnen gebruiken.

Cayenne Pepper: een oerklassier en één van de meest gekende pepers in onze keuken. Cayennepeper is sterk (tussen 30.000 en 50.000 op de Scoville-schaal). Gebruik dus zeker enkel kleine hoeveelheden van dit fijngemalen poeder. Onze cayennepeper wordt biologisch verbouwd in Spanje, waar het 'Pimenton Picante' wordt genoemd. Gebruik om pit te geven aan rood vlees, gevogelte, vis, schaaldieren en stoofpotjes.

 

Deze box bevat o.a.: