Sluit Logo Mill & Mortar

1001 Food Stories

Mill & Mortar’s nieuwste kruiden, specerijen en blends zijn geïnspireerd op de Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse keuken.  Hiermee volgen we de grote culinaire trends voor de komende jaren. Kleurrijke keukens vol smaak die onze harten zullen veroveren.

 

Sappig en aromatisch vlees, knapperige en verrassende groenten, heerlijk geurend brood en een toets van chili typeren deze fantastische wereld. Geïnspireerd door de wereldberoemde Brits-Israëlische topchef Yotam Ottolenghi is het tijd om deze Midden-Oosterse trend aan te snijden met een eigen lijn van kruidenblends, amandelen en bloemen.

 

De lijn werd gedoopt tot 1001 Food Stories en vertrekt uit het idee dat - eens uitgerust met deze kruiden en specerijen - de Midden Oosterse keuken aan je voeten ligt. Ze bevatten alles wat je nodig hebt voor het bereiden van budgetvriendelijk, aantrekkelijk maar vooral smaakvol eten. Voor dagdagelijkse kookpartijen én bijzondere gelegenheden.

 

 

“Once upon a time” is nu. Misschien kunnen we samen schrijven aan 1001 Food Stories die betoveren en begeesteren, net zoals Scheherazade deed wanneer ze de koning vertelde over de verhalen van de Duizend-en-Een Nacht.

 

De lancering komt samen met een booklet vol inspiratie en recepten om aan de slag te gaan in deze hippe keukens. Naast Midden-Oosterse klassiekers als Dukkah en Ras El Hanout wordt in het bijzonder ook de aandacht gevestigd op de specerijen die we speciaal voor deze lijn lanceerden; Za’atar, Rose Harissa, Rose Salt, Pul Biber en Marjolein.