Sluit Logo Mill & Mortar

Aubergine Dip

Wat heb je nodig? 

 

Wat moet je doen?

Start met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Prepareer de aubergines en puntpaprika's door ze te halveren. Maak in de aubergines kruislingse inkepingen in het vruchtvlees en kuis de paprika's door de zaadjes en steel te verwijderen. Verdeel de groentjes over een bakplaat bekleed met bakpapier. Vet de groentjes in met de olijfolie en kruid af met peper, zout, kaneel en komijn. Bak het geheel 40 minuten in de oven.

 

Check of de groentjes lekker zacht zijn voor je ze eruit haalt, zoniet, geef ze dan nog enkele minuten extra. Hak de aubergine en puntpaprika’s fijn en meng samen met de pistachenoten, limoensap, zwarte knoflook en platte peterselie in een kom.

 

Verdeel de aubergine dip over een bord, werk af met extra peterselie en pistachenoten.

Serveer deze heerlijk geurende dip met crackers bij de apéro of op een tapas avond. 

 

Recept ontwikkeld door Virginie - Studiofoodstories