Sluit Logo Mill & Mortar

Noord-Afrikaanse worteltjes met feta

Wat heb je nodig?

  • 1 bos jonge worteltjes (15 à 20st)
  • 50 ml olijfolie
  • 1/2 eetlepel Rose Harissa
  • 1 koffielepel gerookte zoete papripapoeder
  • 1 koffielepel komijn
  • 1/4 limoen (het sap)
  • 1 koffielepel ahornsiroop
  • een snufje cayennepeper
  • een snufje zout
  • 75 gr feta
  • enkele takjes verse munt
  • een handje granaatappelpitjes
  • enkele hazelnoten

 

Wat moet je doen?

 

Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder het meeste groen van de worteltjes en schil deze met een dunschiller. Meng de olijfolie met harissa, paprikapoeder, komijn, limoensap, ahornsiroop, cayennepeper en zout. 

 

Wrijf de worteltjes in met de marinade en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier, zorg dat ze elkaar niet aanraken. Plaats de worteltjes in de oven gedurende +- 20 minuten tot ze gaar zijn.

 

Haal ze uit de oven en schik de worteltjes naast elkaar op een schotel. Strooi de verkruimelde feta, verse munt, granaatappelpitjes en grofgehakte hazelnoten over de worteltjes. Serveer onmiddelijk.

 

Smakelijk! 

 

 

Recept ontwikkeld door Virginie - A Spoonfull of Happiness