Smokey Sally is een kruidenmix voor alle liefhebbers van een lekker intense BBQ smaak. Het unieke aroma van Spaanse paprika geeft deze blend haar mooie gerookte smaak. Gebruik Smokey Sally bij wit vlees, in een marinade met olie, azijn en zout. Of gebruik voor een overheerlijke pulled pork.
Harissa is een chili-achtige saus, traditioneel uit Tunesië. Een lekkere marinade op basis van harissakruiden voor de zalm in combinatie met de fris-zoete ananassalsa is echt een aanrader in de zomer!
Pad thai is één van de populairste street food gerechten uit de Thaise keuken. Het typische recept combineert alle basissmaken zoet, zout en zuur, met een pittige toets.
In dit recept vind je lekkere ontbijtpizza's terug die afgewerkt zijn met een eitje. Kort en gemakkelijk in bereiding, goedkoop om te maken en het is eens iets anders dan een boterkoek!
Golden milk aka het gouden drankje is populair omdat het o.a. de immuniteit versterkt. Hier maken we er een overnight oats van maken zodat je de dag goed kan starten!
In dit verfrissende recept gaan we de verspilling van groenten tegen en zorgen we voor een lekkere dahl die exotisch en vol smaakt. Zero waste, great taste!
Een eenvoudig klaar te maken brochette met seizoensgebonden fruit, groenten en sappige stukken vis. Kies je voor de zalm of waag je je aan een kebab op basis van zeeduivel?
Tandoori Masala is een Zuid-Aziatische mix die traditioneel gebruikt wordt bij het maken van kip of kleine stukken pikant vlees (bijvoorbeeld tikka masala), gekookt in een tandoor - een ronde kleioven. In onze versie hebben we een exotische smaak gecreëerd, zonder dat het te pikant is, die de smaakpapillen plaagt op een onverwachte manier.
Happy Roots is een biologische mix die vijf kruiden - rozemarijn, bonenkruid, oregano, tijm en basilicum - met chilipepers en witte sesamzaden combineert. Uitgebalanceerd om al je favoriete groente- en aardappelgerechten bij te kruiden Bovendien overheerlijk bij puree, gebakken aardappelen, rösti's of frietjes.
Ras el Hanout is een Arabische kruidenblend waarvan de naam zoveel betekent als 'het beste van de winkel'. Net zoals bij curry en garam masala is deze blend bij elke handelaar uniek. Mill & Mortar's Ras el Hanout mixt nootmuskaat, kaneel en pittige specerijen met de zoetheid van rozenblaadjes en lavendel.
Five Spice is een klassieke kruidenmix uit de Aziatische keuken die vijf smaken verenigt: zoet, zuur, zout, bitter en pikant. Mill&Mortar gebruikt voor deze Five Spie venkelzaden, anijs, kruidnagel, kaneel, allspice en gember.
Karl Otto - voor risotto's, sauzen en pastagerechten. De felbegeerde Karl Johan paddenstoel (NL: eekhoorntjesbrood) wordt beschouwd als de koning van de eetbare, wilde paddenstoelen.
Mermaid's Bite - perfect bij vis en groenten dankzij de smaak van citrus, munt, anijs en een klein beetje chili. Marineer vis of groenten in Mermaid's Bite voor het beste resultaat. De marinade werd ontwikkeld in samenwerking met het bekroonde Nordic BBQ team.
Deze linzenballetjes zijn het ultieme antwoord op de zoektocht naar lekkere smeuïge en smaakvolle vegetarische balletjes, met de kruimelige doch sappige textuur van gehakt. Ook ideaal als hapje in combinatie met een zoete chutney of een (zelfgemaakte) hummus.
Salades vervelen niet gauw dus een maaltijdsalade staat hier heel vaak op het menu. Vandaag koos ik voor een salade met Kamut, dit omdat er zeer weinig mensen vertrouwd zijn met kamut en dit toch iets zeer lekker is.
Wortelen, ieder kind is er gek van maar ook bij volwassen blijft dit wel een topper onder de groenten. Je kan op eindeloos veel manieren combineren en ook in de soep is een wortel een dankbaar iets.